ΝΟΤΙΩΣ
Διάφορα

Εγγραφές στα καλοκαιρινά camps του δήμου Αθηναίων

Τη δυνατότητα να περάσουν δύο δημιουργικές καλοκαιρινές εβδομάδες στα αθλητικά κέντρα του Ρουφ, του Γουδή και της Γκράβας, έχουν και φέτος τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών στα καλοκαιρινά camps που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων από τις 19 Ιουνίου ως τις 28 Ιουλίου.

Η υποβολή αιτήσεων για όσους δημότες της Αθήνας ενδιαφέρονται, ξεκινά τη Δευτέρα 29 Μαΐου από τις δέκα το πρωί, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημέρα και ώρα υποβολής των έγκυρων αιτήσεων.

Στόχος των summer camps είναι να προσφέρουν σε αγόρια και κορίτσια τη δυνατότητα της άθλησης και της ψυχαγωγίας. Κάθε δραστηριότητα είναι σχεδιασμένη ώστε να ενθαρρύνει και να ενισχύει αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα, αλλά και να βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους, να γνωρίσουν ποια είναι η σωστή αθλητική συμπεριφορά και να αντιληφθούν τις βασικές αρχές των αθλημάτων. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στα καλοκαιρινά camps του δήμου Αθηναίων, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, καθώς και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

Τα summer camps θα λειτουργούν από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 07.30-16.00 τις ακόλουθες δεκαήμερες περιόδους:

Α’ περίοδος: 19/6 ως 30/6

Β’ περίοδος: 3/7 ως 14/7

Γ’ περίοδος: 17/7 ως 28/7.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διάφορα αθλήματα, τα οποία ανά αθλητικό κέντρο είναι τα εξής:

  • Αθλητικό Κέντρο στο Γουδή: Κολύμβηση – μπάσκετ –τένις –αυτοάμυνα – ποδόσφαιρο – βόλεϊ – παραδοσιακοί χοροί – παιδαγωγικό παιχνίδι
  • Αθλητικό Κέντρο στο Ρουφ: Κολύμβηση – καλαθοσφαίριση – τένις – ποδόσφαιρο – βόλεϊ – παραδοσιακοί χοροί – παιδαγωγικό παιχνίδι
  • Αθλητικό Κέντρο στη Γκράβα: Στίβος – κολύμβηση – ποδόσφαιρο – βόλεϊ -μπάσκετ – παραδοσιακοί χοροί – παιδαγωγικό παιχνίδι.

Και στα τρία αθλητικά κέντρα θα υπάρχουν καθημερινά –από τις 13.00 ως τις 16.00- δημιουργική απασχόληση και παιδαγωγική δραστηριότητα σε στεγασμένους χώρους. Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται παρουσία κηδεμόνα από τις 07.30 ως και τις 08.15. Το ίδιο και η αποχώρηση, από τις 13.00 ως και τις 16.00 ανά μία ώρα (αυστηρά).

Κάθε αθλητικό κέντρο θα υποδέχεται συνολικά 220 παιδιά ανά περίοδο, ενώ κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε όσες περιόδους επιθυμεί ανά αθλητικό κέντρο. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν πλήρως τις δραστηριότητες και το πενθήμερο πρόγραμμα του καλοκαιρινού camp. Οι εξειδικευμένοι γυμναστές και παιδαγωγοί του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. θα καθοδηγούν και θα επιβλέπουν τις δραστηριότητες. Παράλληλα, η διοργάνωση παρέχει ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη στους συμμετέχοντες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αιτήσεων είναι να έχει προηγηθεί η δημιουργία λογαριασμού στη σελίδα http://www.opandacamps.gr/ μέσω της οποίας θα υποβληθούν και οι αιτήσεις ηλεκτρονικά. Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή στα summer camps, προτεραιότητα έχουν οι δημότες ή οι κάτοικοι του δήμου Αθηναίων έως ότου συμπληρωθούν οι 220 θέσεις ανά περίοδο σε κάθε αθλητικό κέντρο και μόνο εφόσον προκύψουν κενές θέσεις θα συμπληρωθούν από δημότες και κατοίκους εκτός ορίων του δήμου Αθηναίων. Η συνολική επικοινωνία θα πραγματοποιείται μέσω e-mail και μόνο για τις αιτήσεις που θα γίνονται δεκτές, θα αποστέλλονται μέσω e-mail οι σχετικές οδηγίες για τις ημέρες και ώρες που οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. (Ακαδημίας 50), προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους.

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής

  • Υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα (παραλαμβάνεται από τον χώρο εγγραφής)
  • Έγγραφο πιστοποίησης τόπου κατοικίας, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του κηδεμόνα (λογαριασμός Δ.Ε.Κ.Ο., κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, μισθωτήριο συμβόλαιο) ή πιστοποιητικό δημοτολογίου Αθηναίων
  • Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου στην οποία θα βεβαιώνεται και ο δερματολογικός έλεγχος
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να έχουν εκδοθεί εντός του 2023. Τα δικαιολογητικά που προέρχονται από δημόσιες υπηρεσίες, πρέπει να προσκομίζονται σε ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα και να έχουν εκδοθεί εντός του 2023. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν τις πρωτότυπες βεβαιώσεις ή νομίμως επικυρωμένα φωτοαντίγραφα.

Δείτε εδώ το κόστος συμμετοχής για δημότες-κατοίκους Αθηναίων και για ετεροδημότες και κατοίκους εκτός ορίων του δήμου, καθώς και εξαιρέσεις (ή εκπτώσεις) που αφορούν στην κοινωνική πολιτική του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.

Επικοινωνία: Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Μαζικού Αθλητισμού, τηλέφωνα 210 5284873 και 210 5284874, e-mail: athlitisigiaolous@opanda.gr.

Σχετικά άρθρα

Δωρεάν rapid tests στον δήμο Ελευσίνας

Super User

Για τους πωλητές του κυριακάτικου παζαριού Σχιστού

Super User

Πρόγραμμα Μαΐου στην “Τεχνόπολη” του δήμου Αθηναίων

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies