ΝΟΤΙΩΣ
Αργοσαρωνικός

Εργαστήριο χειροτεχνίας στην Ύδρα

Με την ευκαιρία του εορτασμού της διεθνούς ημέρας μουσείων (18 Μαΐου), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ύδρας διοργανώνει το σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου εργαστήριο χειροτεχνίας με τίτλο «Ανοίξτε τα μπαούλα» στην ιστορική οικία Λαζάρου Κουντουριώτη, παράρτημα του Ε.Ι.Μ. στην Ύδρα.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η διάσωση και αξιοποίηση παλαιότερων και νεότερων εργοχείρων (κεντήματα, δαντέλες, υφαντά κ.ά.), τα οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να ανασύρουν «από τα μπαούλα τους» και να τα αξιοποιήσουν σε σύγχρονες δημιουργίες.

Την πρώτη ημέρα η δημιουργός Μαγδαληνή Δρούμπουλα θα παρουσιάσει τεχνικές συντήρησης και καθαρισμού των εργόχειρων, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για τους τρόπους αξιοποίησής τους. Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για την ανάδειξη των εργόχειρων, προσαρμοσμένων σε σύγχρονα ενδύματα.

Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη, Ύδρα

Σάββατο 13 Μαΐου 18.00-20.00 και Κυριακή 14 Μαΐου 11.00-13.00. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Για κρατήσεις θέσεων: Αγγέλα Βιδάλη: 210 3237315 (εσωτερικό 116), Κωνσταντίνα Καλαϊντζή 210 3237315 (εσωτερικό 222).

Σχετικά άρθρα

Για το 12ο Aegina Fistiki Fest

Super User

Ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου του Γαλατά

Super User

Ο δήμος Αίγινας για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies