ΝΟΤΙΩΣ
Επιχειρήσεις

“Ο Μίμης και η Άννα”: Από το αλφαβητάρι στις νοστιμιές!

Αγαπητό σε πολύ κόσμο που το προτιμάει για τα εξαιρετικά εδέσματά του, το μεζεδοπωλείο “Ο Μίμης και η Άννα” στον Κορυδαλλό (Ασκληπιού 34) δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, παρά μόνο για όσους δεν το έχουν επισκεφτεί ακόμη.

Όπως εύκολα γίνεται ο συνειρμός (ειδικά στους μεγαλύτερους σε ηλικία), το όνομα παραπέμπει στο παλιό σχολικό αλφαβητάρι. Τυχαίνει όμως να έχει τα ίδια ονόματα το ζευγάρι που βρίσκεται πίσω από αυτή τη γευστική γωνιά.

Το μαγαζί πρωτοάνοιξε στην παλιά Κοκκινιά το 2014 και τον Μάιο του 2018 ήρθε στον νέο και μεγαλύτερο χώρο, αφού καταξιώθηκε αμέσως και ο χώρος δεν αρκούσε πια! Μάγειρας είναι ο Μίμης, που ετοιμάζει και προσφέρει παραδοσιακές συνταγές, “μπολιασμένες” με τις νέες τάσεις μαγειρικής. Εξέχουσα θέση κατέχει ο καβουρμάς που “φτιάχνεται από ξανθιώτικη συνταγή του παππού” όπως λέει ο ίδιος, ενώ από τη γιαγιά έχει πάρει στοιχεία κυρίως για τις ζύμες και πίτες.

Θα μας έπαιρνε πολύ χρόνο και χώρο για να απαριθμήσουμε όλα εκείνα τα ωραία και νοστιμότατα που μπορεί κανείς να βρει εδώ. Αξίζει να αναφερθούν επιγραμματικά η γραβιέρα, τα σαλιγκάρια, τα λάδια, το απάκι και το σταμναγκάθι, που έρχονται από την Κρήτη, μαζί με κρασιά. Όπως και τα βιολογικά, καθαρά κρασιά από τον απαράμιλλο στο είδος Τύρναβο. Επίσης, ο Μίμης φτιάχνει και μονοποικιλιακό τσίπουρο με δική του εμφιάλωση και τη δική του φίρμα! Στο μεζεδοπωλείο υπάρχουν εξαιρετικά, ποιοτικά κρέατα με καλές κοπές, για καλό αποτέλεσμα αλλά και καλή τιμή.

Όσο για τα υλικά, αυτά προέρχονται από μικροπαραγωγούς και μικροεμπόρους –κυρίως της περιοχής- για στήριξή τους.

Όλα συνοψίζονται σ’ αυτό που λέει ο μάγειρας-επιχειρηματίας που θέλει “να είναι ένα τίμιο φαγητό“. Λόγος που για όγδοο χρόνο εξακολουθεί να γεμίζει το μαγαζί, αποσπώντας τα κολακευτικότερα σχόλια. Ένα από τα καλύτερα και πιο πρόσφατα εδώ.

Σχετικά άρθρα

Συνέντευξη-παρουσίαση της ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας Μελίνας Πατρικίου

Super User

Το εξαιρετικό «Μαγαζάκι της Έλενας»

Super User

Η ζεστή “Αρτο… ανακάλυψη”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies